contentstrategie en realisatie

Uit het nieuws: Nieuwe reclameborden op Amsterdam Centraal weten hoelang jij ernaar kijkt

1200x675_1.jpg
Categorie: Artikelen
Movement selecteert communicatienieuws van het web Als je op de trein staat te wachten, zou het zomaar kunnen dat een slim billboard in de gaten houdt of je wel naar de advertentie kijkt - en zo ja, hoelang. Dat bevestigt de NS na ophef op sociale media over cameraatjes in een billboard op station Amersfoort.

Lees verder

Uit het nieuws: Sire 50 jaar

1200x675_2.jpg
Categorie: Artikelen
Movement selecteert communicatienieuws van het web

Tientallen oneliners en morele vragen kwamen de afgelopen vijftig jaar uit de koker van de campagneontwikkelaars van SIRE (Stichting Ideële Reclame). 'Je bent een rund als je met vuurwerk stunt', 'Wie is die man die op zondag het vlees snijdt?' en 'De maatschappij, dat ben jij' zijn daar bekende voorbeelden van.


Wie denkt dat SIRE... Lees verder

Uit het nieuws: Grappige campagne tegen plonzende kinderen

Screen_Shot_2017-09-08_at_19.33.49.jpg
Categorie: Artikelen
Movement selecteert communicatienieuws van het web 


Met grote sprongen en salto's duiken tientallen kinderen en scholieren het water in bij de sluis in Wemeldinge. Sommigen vanaf de kade, een aantal neemt het trapje om eerst de temperatuur te voelen, maar de meesten springen van de brug. Daar is de provincie niet heel erg blij mee en die komt daarom met een filmpje om de argeloze s... Lees verder

Project: Marketing ZeeZout Festival 2017

Categorie: Artikelen

Sinds vorig jaar zomer werkt Willemijn als marketing manager bij ZeeZout Festival. Deze Amsterdamse evenementenorganisatie is bekend om haar Winter- en Zomerfestivals, de events tijdens Amsterdam Dance Event en een jaarlijkse tour waar met een groep artiesten een weekend lang verschillende clubs worden bestierd. Het muziekale programma heeft zich van een vooral disco-sound steeds meer verbreed... Lees verder

Hoe wonen Amsterdammers in 2025?

Schermafbeelding_2017-06-20_om_11.33.56.jpg
Categorie: Artikelen

In stadsgesprekken en via een grote enquête hebben veel Amsterdammers zich uitgesproken over de toekomst van wonen in de stad. Movement vatte in opdracht van de gemeente Amsterdam de resultaten samen in een digitaal magazine.


Lees verder
Tags: digitaal magazine movement overheidscommunicatie wonen Amsterdam gemeente

Gedragsverandering met... snoep!

Schermafbeelding_2017-06-20_om_11.40.28.jpg
Categorie: Artikelen
Movement selecteert communicatienieuws van het web 


Hoe kun je ervoor zorgen dat fietsers afstappen bij werkzaamheden? Er is natuurlijk het welbekende bord 'Boete bij doorrijden € 55'. In Den Haag is er echter een veel effectievere manier gevonden. 


Amadou Mdaye Niamg heeft een hele simpele en sympathieke oplossing. De 53-jarige ver... Lees verder

Tags: gedragsverandering infracommunicatie overheidscommunicatie

De Amsterdamse scholengids 2017 is klaar

Schermafbeelding_2017-06-20_om_12.08.32.jpg
Categorie: Artikelen

Het maken van de Amsterdamse scholengids is ieder jaar weer een enerverend proces. 84 Scholen overzichtelijk in één gids, met ook een heldere uitleg van de plaatsingsprocedure, dat is geen sinecure. Maar wel dankbaar werk. Achtstegroepers verslinden dit boekwerk en hun ouders doen hard mee.  

Top 3 scholen

Lees verder

Tags: scholengids Amsterdam 2017 voorgezet onderwijs gemeente

Interne communicatie bij verandering: pak je rol goed op!

Movement-25jaar-Mo_Barends_276.jpg
Categorie: Artikelen

Bij veranderingen in organisaties is goede communicatie belangrijk. Maar hoe zorg je daarvoor, waar moet je aan denken? En wat is jouw rol als communicatieprofessional? Achtergronden en tips.

 

De enige constante in organisaties is verandering. Echter, veranderingen vinden wel steeds sneller achter elkaar plaat... Lees verder

Tags: communicatie verandering reorganisatie interne communicatieadviseur veranderkracht interne communicatie

Contentstrategie bij een cultuuromslag en de principes van Cialdini

Blog-Movement-Cultuuromslag.jpg
Categorie: Artikelen

Hoe kun je met een interne contentstrategie een cultuuromslag ondersteunen? De zes principes van beïnvloeding die professor Cialdini ontwikkelde bieden een goed handvat. 


Wil je als organisatie het gedrag van medewerkers veranderen, of van alle medewerkers om een cultuuromslag te bewerkstelligen, dan kun je kijken naar bewezen methoden om gedrag te beïnvloeden en deze toepasse... Lees verder

Tags: gedragsbeïnvloeding Cialdini content strategie Interne content strategie communicatie

Een goed bladritme in online magazines – 10 tips

Blog-Movement-bladritme-10tips.jpg
Categorie: Artikelen

Een goed bladritme houdt lezers geboeid en zorgt dat ze je online magazine goed lezen, tot aan de laatste pagina. Een voordeel van online magazines is dat ze meer mogelijkheden bieden om een goed bladritme te creëren dan gedrukte magazines. Maar hoe zorg je voor een goed bladritme?


Een bladritme creëren

Een bladritme creëren, is een beetje als koken. Een paar hoofdbestanddel... Lees verder

Tags: online magazines bladritme communicatie journalistiek

Nederland kantelt, hoe kantelt communicatie mee?

Blog-Movement-Nederland-kantelt.jpg
Categorie: Artikelen

In een masterclass van Logeion, vereniging voor communicatieprofessionals, legt hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans helder uit dat wij in een verandering van tijdperken zitten. En wat dit betekent voor de maatschappij en voor de rol van communicatie.

  

Er is een wezenlijk andere economie en samenleving aan het ontstaan. Rotmans betoogt dat de huidige kantelperiode evenve... Lees verder

Tags: Communicatie kantelt Jan Rotmans Logeion communicatie Samenleving 3.0
Category Name

Title of your posts.
By Author's Name

January 1, 2030

Category: Category Name

This is where the post content will show up. The font color, font size, line-height, and other styles related to the font, as well as stroke, corner radius and backgroung color / image can be styled. Simply use the text / color / stroke panel to style any of these elements! You can also change the spacing by clicking on the top right arrow near this field. Again this is a sample text and will be replaced with the content of each post.

Tags: Tag Link

100 Comments

Comments

John Smith

 

January 1, 2030

 

This is the comment text. It can be long and break into several lines.

Copyright Movement b.v.            Funenpark 1B, 1018 AK, Amsterdam            020 616 3453