skip to Main Content

Waarom een online nota?

Als beleidsmaker wil je dat de mensen waarvoor je beleid maakt zich in dat beleid kunnen en willen verdiepen. Hoe zorg je ervoor dat jouw beleid gelezen wordt? Dat kan met een online nota.

De grote kracht van een online nota is een toegankelijke mix van middelen. Het is altijd beschikbaar en werkt goed op alle apparaten. Het is snel en goedkoop te verspreiden. Een online nota is een uitstekend en eenvoudig aan te passen middel in een inspraak- en/of participatietraject.

Aansprekende inhoud
Een online nota biedt veel dynamische opties. Naast tekst en foto’s wordt gebruik gemaakt van video’s, animaties, graphics, slide shows en responsmogelijkheden. De lezer kan eenvoudig door de nota navigeren.

Heldere vorm
De ontwerper maakt een aansprekende vorm in de huisstijl. Functionaliteit en een simpele navigatie in een overzichtelijke opmaak staan voorop.

Snelle verspreiding
Een online magazine wordt eenvoudig, snel en meerdere malen tegen lage kosten verspreid via e-mail en sociale media. Een helder communicatieplan is essentieel voor een groot bereik.

Meten is weten
Meetgegevens over bereik en leesgedrag laten zien hoe de nota gelezen wordt en welke onderwerpen de lezer interessant vindt.

Voor iedereen toegankelijk
Alle online nota’s zijn geschikt voor desktop, tablet en mobiel. Deze voldoen aan de toegankelijkheidseisen voor mensen met een visuele beperking: WCAG 2.1 (inmiddels verplicht).

PDF
Voor archivering en downloadopties wordt van de online nota een PDF gemaakt.

Herbruikbaar
Het stramien van de nota is herbruikbaar voor andere online nota’s van dezelfde organisatie. Zo wordt er een sterke basis gelegd voor nota’s in een herkenbare digitale vorm.

Voorbeelden

Waarom geen PDF?

  • Een online nota combineert een mix van middelen om de lezer te boeien.
  • De nota kan gericht worden verspreid voor een optimaal bereik onder de doelgroep.
  • Het is prettig leesbaar op desktop, tablet én mobiele telefoon.
  • Het is een goed middel in een inspraak- en/of participatietraject.
  • Het leesgedrag is goed meetbaar.
  • Een online nota biedt mogelijkheden voor interactie.
  • De nota kan eenvoudig en snel worden geactualiseerd.
  • Het stramien is herbruikbaar.

Wil je meer weten?
Bel Geert Jan Stolk op 020 616 3453 of mail naar gj.stolk@movement.nl.

Back To Top