skip to Main Content

Movement | Communicatieadvies

Als we het hebben over communicatieadvies, dan doelen we met name op het advies dat een organisatie krijgt op het gebied van de interne en met name de externe communicatie. Het advies moet bijdragen om een betere manier te vinden waarop een boodschap aan een bepaalde doelgroep kan worden overgebracht. Het communicatieadvies levert vaak voorstellen op die vervolgens ook in de praktijk kunnen worden gebracht.

Communicatie advisering

Doorgaans wordt de communicatie advisering verricht door een communicatieadviseur, die ook een uitvoerende taak heeft en wordt bijgestaan door een team van communicatiespecialisten. De onderwerpen wat betreft communicatie advisering kunnen zeer uiteenlopend zijn en kunnen gaan om de omgang met de pers en de benadering van doelgroepen en klanten. Communicatie advisering kan ook betrekking hebben op het actueel houden van het communicatiebeleid zoals dat er ligt.

Communicatieadviseur

De communicatieadviseur is de spin in het web en hij of zij houdt de actuele ontwikkelingen rondom communicatie bij en onderzoekt of de eventueel te implementeren is binnen de eigen organisatie,. De communicatieadviseur kan eventueel zelf een nieuwe communicatieplan opstellen en toezien op de naleving van het plan. Ook het contacten onderhouden met klanten en doelgroepen kan tot het takenpakket van de adviseur horen, iets dat ook afhankelijk is van de omvang van een organisatie Ook meedenken over het imago en de tone of voice behoren tot het vaak uitgebreide takenpakket van de communicatieadviseur. De communicatieadviseur heeft doorgaans een meer beleidsmatige rol. In tijden van ingrijpende gebeurtenissen echter, wordt de communicatieadviseur soms zelf ingezet als woordvoerder namens een organisatie. In andere gevallen zal hij ervoor zorgen dat er steeds uit één mond gesproken wordt en bepaalt hij mede welke mensen wel en welke mensen niets zeggen tegen bijvoorbeeld de media. De taken zijn dus zeer uiteenlopend en de uitvoerende taak wordt dan ook vaak door een team van communicatiemedewerkers ten uitvoering gebracht.

Schrijf jij begrijpelijke bewonersbrieven?

Wekelijks vallen er alleen al in Amsterdam duizenden bewonersbrieven op de mat. Vaak zijn ze…

Lees meer
Profileren met online magazines

Voelt dat jaarverslag of die rapportage als een verplicht nummer? Een extra klus terwijl het…

Lees meer
Waarom een online nota?

Als beleidsmaker wil je dat de mensen waarvoor je beleid maakt zich in dat beleid…

Lees meer

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen?
Bel 020 616 3453 of kom langs!

Galjootstraat 71

1086 VE Amsterdam

Online uitgave maken?

Een jaarverslag, personeelsblad of een promotiemagazine? Wij verzorgen gehele producties en onderdelen.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Back To Top