skip to Main Content

Movement | Content redactie

De content redactie viert het zorgvuldig opgestelde contentplan of de contentstrategie uit. Uiteraard is uw content altijd van toegevoegde waarde voor uw website en daarom wordt dus altijd eerst een plan gemaakt. Belangrijke elementen die in het plan moeten komen zijn wanneer u aandacht besteed moet worden aan welke onderwerpen en met welke regelmaat u dat doet. Het plan biedt de content redactie overzicht en zo is het eenvoudiger om de controle te behouden.

Content redigeren

U wilt steeds alleen de beste content. U wilt steeds foutloze content en streeft er naar actuele content aan te bieden of in elk geval content die relevant is. Content redigeren is daarom van groot belang en een belangrijke taak van de content redactie. De fouten in de spelling en grammatica worden opgespoord en verwijderd, tekst wordt passend gemaakt voor de opmaak en soms worden aanpassingen gedaan om zinnen beter te laten lopen. De boodschap van de content blijft altijd fier overeind uiteraard.

Redigeren content

Het redigeren van content is ontzettend belangrijk. Het is echter niet het enige werk van de content redactie, De redactie heeft namelijk ook steeds oog voor de statistieken en kan de statistieken vertalen in de voorkeur van de bezoekers van de website. Zo kan de redactie zien wat de bezoekers graag lezen. Kan daar extra aandacht aan besteed worden en kan gericht gezocht worden naar dergelijke content. De redactie zal werken volgens een vast stramien. Daardoor kunt u zelf ook bijdragen nu u weet welk stramien u aan moet houden. Uiteraard wordt als het een website betreft altijd rekening gehouden met SEO – zoekmachineoptimalisatie- en tagging, om nog slechts het topje van de ijsberg te benoemen. Er is werk genoeg voor de content redactie, een belangrijk onderdeel van bedrijven die goede content willen bieden en dat ook vooral aan de juiste doelgroep willen bieden vooral.

Schrijf jij begrijpelijke bewonersbrieven?

Wekelijks vallen er alleen al in Amsterdam duizenden bewonersbrieven op de mat. Vaak zijn ze…

Lees meer
Profileren met online magazines

Voelt dat jaarverslag of die rapportage als een verplicht nummer? Een extra klus terwijl het…

Lees meer
Waarom een online nota?

Als beleidsmaker wil je dat de mensen waarvoor je beleid maakt zich in dat beleid…

Lees meer

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen?
Bel 020 616 3453 of kom langs!

Galjootstraat 71

1086 VE Amsterdam

Online uitgave maken?

Een jaarverslag, personeelsblad of een promotiemagazine? Wij verzorgen gehele producties en onderdelen.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Back To Top