skip to Main Content

Movement | Contentstrategie

Met je kwalitatief goede content wil je steeds je doelgroep bereiken. Dit kan alleen als je planmatig te werk gaat en een contentstrategie bepaalt. Je hebt er als ondernemer niets aan dat iedereen maar losse flodders de wereld in brengt, iets dat op social media bijvoorbeeld nog wel eens het geval wil zijn. In dat geval schiet u met hagel. Contentstrategie voorkomt dat en is simpelweg onmisbaar als u uw content deelt via diverse kanalen.

Contentstrategie opstellen

Wat u nodig hebt is contentstrategie. Hamvraag; contentstrategie opstellen, hoe doet u dat? Ten eerste is het goed te weten dat u alle strategische keuzes die betrekking hebben op content vastlegt. Een contentstrategie opstellen betekent rust creëren, net als overzicht, inzicht en controle. In de contentstrategie staat beschreven wie de content verzorgt en publiceert en naar welk medium of kanaal wordt de content gestuurd. Beschreven staat ook wat het doel is van de content. U creëert op deze manier structuur, regelmaat en discipline. Mits uiteraard de afspraken in de contentstrategie consequent nageleefd worden. Daar is het plan immers voor bedoeld en om die reden is het ook gemaakt.

Een contentstrategie laten opstellen?

Ook dan kan prima. Professionals buigen zich hier dan over en zij weten als geen ander welke content geschikt is voor welk kanaal. Ook dan biedt contentstrategie u houvast, zeker als u wat verder in de tijd bent. Ga maar bij uzelf na; u begint altijd enthousiast aan het delen van content, waarna het als vanzelf verwatert. Om dat te voorkomen biedt contentstrategie ook al uitkomst. De afspraken die dan gelden liggen immers vast. Bij een contentstrategie hoort ook het maken van een kalender of een panning. Ook breng je in kaart waar uw doelgroep behoefte aan heeft en dient u inzicht te krijgen in wat uw doelgroep vooral wil lezen en ook wil zien en horen.

Schrijf jij begrijpelijke bewonersbrieven?

Wekelijks vallen er alleen al in Amsterdam duizenden bewonersbrieven op de mat. Vaak zijn ze…

Lees meer
Profileren met online magazines

Voelt dat jaarverslag of die rapportage als een verplicht nummer? Een extra klus terwijl het…

Lees meer
Waarom een online nota?

Als beleidsmaker wil je dat de mensen waarvoor je beleid maakt zich in dat beleid…

Lees meer

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen?
Bel 020 616 3453 of kom langs!

Galjootstraat 71

1086 VE Amsterdam

Online uitgave maken?

Een jaarverslag, personeelsblad of een promotiemagazine? Wij verzorgen gehele producties en onderdelen.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Back To Top