skip to Main Content

Movement | Redactionele productie

Het is niet alleen een kwestie van een kwalitatief goede tekst schrijven. Bij een redactionele productie komt namelijk heel veel meer kijken. Een redactionele productie komt niet zomaar tot stand. De tekst moet heel wat stappen doorlopen voor het eindelijk voor het grote publiek te lezen is. Voor er überhaupt sprake is van een redactionele productie, zal eerst ook de inhoud bepaald moeten worden. Pas als dat omkaderd is en verder is uitgediept kan de redactionele productie daadwerkelijk van start gaan.

Een redactionele productie is een zeer breed product dat gaat van het concept en organisatie van het geheel tot het daadwerkelijk publiceren van de tekst. Tussendoor heb je bij redactionele producties nog te maken met inhoudsvoorstellen, het samenstellen van een geschikte redactie, fotografie, eindredactie, ontwerp, druk en verzending. Uiteraard kun je de onderdelen weer verder uitdiepen. Als u praat over redactionele producties dan worden vaak interviews en achtergrondartikelen bedoeld.

Redactioneel productieproces

Er zit wel degelijk verschil tussen een goed geschreven stuk en een verhaal dat publicitair gezien interessant is en scoort. Het gaat onder meer om het kiezen van de juiste invalshoek, vaak een groot probleem voor veel mensen. Wat zeker ook bij het redactionele proces hoort is de keuze die u maakt voor het medium. Wellicht komt uw bericht beter tot uiting op een online platform, misschien wel verpakt als persbericht, het zijn allemaal zaken die u af moet wegen, daarbij het liefst ondersteund door een professionele partij. U kunt prima hulp inschakelen als blijkt dat uw redactionele publicatie amper gelezen wordt en dus meer de moeite van het lezen waard moet worden. Ook als u vooral doeltreffende teksten wenst en vooral teksten wilt die lekker lezen, schakelt u een partij in die het redactionele productieproces helpt ondersteunen. Want dit is een tijdrovend proces dat om specifieke expertise vraagt.

Schrijf jij begrijpelijke bewonersbrieven?

Wekelijks vallen er alleen al in Amsterdam duizenden bewonersbrieven op de mat. Vaak zijn ze…

Lees meer
Profileren met online magazines

Voelt dat jaarverslag of die rapportage als een verplicht nummer? Een extra klus terwijl het…

Lees meer
Waarom een online nota?

Als beleidsmaker wil je dat de mensen waarvoor je beleid maakt zich in dat beleid…

Lees meer

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen?
Bel 020 616 3453 of kom langs!

Galjootstraat 71

1086 VE Amsterdam

Online uitgave maken?

Een jaarverslag, personeelsblad of een promotiemagazine? Wij verzorgen gehele producties en onderdelen.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Back To Top