skip to Main Content

Movement | Teksten redigeren

Met het schrijven van een tekst en de opmaak ervan bent u er vaak nog niet. U wilt uiteraard alleen volkomen foutloze teksten in uw krant, magazine of tijdschrift en wilt op maat gesneden teksten zonder een enkele fout in uw online uitingen. Teksten laten redigeren is dan het devies. Teksten redigeren is overigens niets meer of minder dan het nakijken en verbeteren van een tekst voor het gepubliceerd wordt.

Redigeren teksten

Het redigeren van teksten wordt doorgaans door de redacteur of eindredacteur gedaan. Hij checkt een tekst in dat geval uiteraard op spellingsfouten, op grammaticale fouten en andere onvolkomenheden. In bepaalde gevallen kan het redigeren van teksten ook het iets anders opzetten van de tekst zijn om de boodschap nog duidelijker naar voren te laten komen. Soms wordt de tekst ook aangepast om het passend te maken voor de opmaak, ook dat valt vaak onder de noemer teksten redigeren. Het is dus in de praktijk duidelijk meer dan alleen de spelfouten uit een tekst halen. Het is het perfectioneren van de tekst in breed opzicht zonder dat de boodschap verloren gaat,

Teksten laten redigeren

Wie verstandig is, die kiest ervoor teksten te laten redigeren. Ook als u zelf redelijk bedreven bent in het maken van tekst. Een frisse, deskundige blik ziet het altijd anders en scherper vooral. Zelf kunt u als u met uw eigen testen aan de slag gaat toch te maken krijgen met iets dat lijkt op tunnelvisie. Teksten redigeren komt er- concluderend- op neer dat spelfouten verbeterd worden net als grammaticale fouten. De stopwoordjes worden weggehaald, net als overbodige worden. Getracht wordt de zinnen gemakkelijk te laten lopen en eventueel wordt een tekst ingekort. Uiteraard worden ik leestekens toegevoegd. Eventueel worden ook nog feitelijk onjuistheden rechtgezet. Een ding blijft echter steeds kaarsrecht overeind, en dat is de boodschap van uw tekst. Daar wordt geen moment aan getornd.

Schrijf jij begrijpelijke bewonersbrieven?

Wekelijks vallen er alleen al in Amsterdam duizenden bewonersbrieven op de mat. Vaak zijn ze…

Lees meer
Profileren met online magazines

Voelt dat jaarverslag of die rapportage als een verplicht nummer? Een extra klus terwijl het…

Lees meer
Waarom een online nota?

Als beleidsmaker wil je dat de mensen waarvoor je beleid maakt zich in dat beleid…

Lees meer

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen?
Bel 020 616 3453 of kom langs!

Galjootstraat 71

1086 VE Amsterdam

Online uitgave maken?

Een jaarverslag, personeelsblad of een promotiemagazine? Wij verzorgen gehele producties en onderdelen.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Back To Top