skip to Main Content

Movement | Tekstredactie

Voor teksten geldt dat ze foutloos moeten zijn. Het geeft allesbehalve een goede indruk als je in je online uitingen, in je eigen krant tijdschrift of magazine storende fouten over het hoofd hebt gezien. Daar win je bepaald geen klanten mee. Om daadwerkelijk met alleen de beste teksten voor de dag te komen, is het verstandig tekstredactie toe te passen en een tekstredacteur in te schakelen.

Voor een tekst openbaar wordt, doorloopt het een behoorlijk traject. U schrijft de teksten en vervolgens kan de tekstredacteur er mee aan de slag. Tekstredactie zal elke tekst naar een hoger plan tillen. Er kan iets gedaan worden aan de stijl en uiteraard wordt de test grondig geredigeerd; nagelopen op fouten dus. Dit kunnen fouten in de spelling en grammatica zijn, soms moeten teksten aangepast worden voor de opmaak of bijvoorbeeld korter gemaakt worden.

Tekstredacteur

Wat de tekstredacteur doet is dus het doorvoeren van wijzigingen, elke wijziging die doorgevoerd wordt, wordt overigens gemarkeerd. De tekstredacteur doet suggesties over het aanpassen van de tekst, die suggesties die worden vervolgens in de kantlijnen weergegeven. De redacteur denkt bijvoorbeeld dat een zin beter loopt als er bepaalde wijzigingen doorgevoerd zouden worden. Die wijzigingen worden niet doorgevoerd maar slechts als een opmerking – in de kantlijn dus- weergegeven. U kunt al tijdens het maken van tekst tekstredactie laten uitvoeren. U levert dan delen van de tekst aan die klaar zijn. U kunt er echter ook voor kiezen om de tekst als een geheel aan te leveren. Houd wel een strakke planning aan en houd er terdege rekening mee dat u zelf de suggesties nog moet doorlopen en dus eventueel wijzigingen door moet voeren.

Schrijf jij begrijpelijke bewonersbrieven?

Wekelijks vallen er alleen al in Amsterdam duizenden bewonersbrieven op de mat. Vaak zijn ze…

Lees meer
Profileren met online magazines

Voelt dat jaarverslag of die rapportage als een verplicht nummer? Een extra klus terwijl het…

Lees meer
Waarom een online nota?

Als beleidsmaker wil je dat de mensen waarvoor je beleid maakt zich in dat beleid…

Lees meer

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen?
Bel 020 616 3453 of kom langs!

Galjootstraat 71

1086 VE Amsterdam

Online uitgave maken?

Een jaarverslag, personeelsblad of een promotiemagazine? Wij verzorgen gehele producties en onderdelen.

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Back To Top